Posted in: 3d skeniranje

3d skeniranje mi je pri 3d tiskanju prišlo prav

Ko sem bil začel študirati, sem se srečal z računalništvom, oziroma bolj kot to, me je to začelo zelo zanimati. Tukaj pa smo imeli en predmet, kateri pa je bil povezan z skeniranjem in pa modeliranjem, oziroma z 3d skeniranjem in modeliranjem. Tako pa me je to začelo še najbolj od vsega zanimati, kajti kot otrok in najstnik, sem se zelo rad ukvarjal ¸z izdelovanjem raznim modelov in maket.

Zato pa sem videl to znanje zelo uporabno za ta moj hobi in pa tudi nato kasneje za mojo kariero, kajti 3d skeniranje je zelo veliko področje, uporabno za razne smeri znanosti, tako da sem vedel, da bi mi lahko to prišlo prav. Ker pa sem videl smisel tega znanja tudi v mojemu hobiju, pa me je zato to še toliko bolj navdušilo.

Ko pa sem pridobil že kar nekaj znanja o temu, pa sem si doma tudi privoščil manjši 3d tiskalnik. To pa spet zaradi tega, ker bi lahko s tem ustvarjal res zelo zabavne makete, oziroma modele. To pa me je sedaj sploh navdušilo, saj sem lahko združil 3d skeniranje, modeliranje in pa tiskanje v eno, tak oda sem uporabljal vso to znanje za izdelovanje modelov in raznih projektov, tako da je bilo to res zelo zabavno.

Zato pa sem se kasneje na študiju tudi preusmeril v računalništvo, saj me je to zelo navdušilo in v meni porodilo novo željo, da bi čim bolje osvojil to smer znanosti, oziroma to znanje računalništva. Kot pa sem rekel, pa sem videl tudi kar nekaj uporabnosti za 3d skeniranje nato v mojemu življenju v obliki službe, saj je to tesno povezano z modeliranjem, kar pa je danes kar uporabna veščina, saj se je svet močno digitaliziral, ter nas to praktično spremlja na vsakemu koraku življenja. Zato pa se že veselim, da o temu odkrijem še več. 

3d skeniranje mi je pri 3d tiskanju prišlo prav

Back to Top